Beste lezer,


Tot en met 7 februari ben ik aan het genieten van mijn vakantie.


Ruim 6 jaar geleden startte ik mijn ambachtelijke drukkerij, Letterpress Winkel. In die 6 jaar heb ik, met heel veel plezier, hard gewerkt aan het succes van het bedrijf en het maken van mooi ambachtelijk drukwerk. Maar er is een tijd van werken en een tijd van ontspannen, ik vond het de hoogste tijd worden om de drukpersen even met rust te laten en wat meer van de wereld te gaan bekijken!


Bestellen in de webwinkel
Ook tijdens mijn afwezigheid is het mogelijk je kaartjes te bestellen via de webwinkel, mits deze na 8 februari gemaakt kunnen worden, dan ben ik weer terug om het allermooiste letterpress-drukwerk voor je te maken!


E-mails
Stuur je mij een bericht of aanvraag dan bestaat de kans dat jouw e-mail zal worden opgeslokt in een grote oceaan van e-mailgeweld met als gevolg dat je e-mail helemaal niet beantwoord zal worden, en dat wil je natuurlijk niet! Daarom stel ik voor mij een bericht te sturen ná 1 februari, zo weet ik dat je bericht nog steeds actueel is als ik weer terug ben op 8 februari! Mailen kan naar mail@letterpresswinkel.nl


Waneer het écht niet kan wachten!
Vanzelfsprekend heb ik wel een telefoon bij me en ben ik in de gelegenheid om te reageren als dat nodig is. Als je van mening bent dat jouw bericht écht niet kan wachten, e-mail dan naar andre@letterpresswinkel.nl, deze mail zal ik met enige regelmaat wél lezen en beantwoorden als dat nodig is!


Heel graag tot ziens in februari!


Groet!
Andre - Letterpress Winkel

Dubbelzijdige bedrukkeng in letterpress

De basis van een letterpress bedrukking is een enkelzijdige kaart, natuurlijk is het ook mogelijk om ook de achterzijde te bedrukken. Voor iedere kaart en ieder idee kan de meest geschikte aanpak verschillen, hieronder kun je zien welke opties er zijn en hoe deze toegepast worden.

Let op, de diepte van een indruk en het effect wat de indruk uiteindelijk geeft is vooral afhankelijk van het type beeld wat we drukken! De kwaliteit van een indruk is dus zeker niet alleen afhankelijk van het enkel- of dubbelzijdig bedrukken van een kaart.
Onderstaande illustraties zijn puur bedoeld om een idee te geven van de techniek, ze geven geen realistisch beeld van een échte druk op écht papier.

Enkelzijdige bedrukking

De diepste indruk behalen we met een enkelzijdige bedrukking, zo kunnen we het beeld helemaal doordrukken tot bijna aan de achterzijde. Met zo’n diepe druk komt het soms voor dat dit aan de achterzijde een klein beetje zichtbaar is, dit heet ’moetvorming’, bij een onbedrukte achterzijde is dit natuurlijk prima. 
Uiteraard is het ook mogelijk om zonder doordruk aan de achterzijde te drukken, de indruk zal dan een fractie minder diep zijn.

Dubbelzijdige bedrukking

Drukken we aan twee kanten van een kaart dan zijn er verschillende mogelijkheden. De meest gebruikte methode is de achterzijde zo te bedrukken dat deze geen indruk krijgt en de voorzijde te voorzien van de indruk. 

Dubbelzijdige indruk

Wanneer beelden aan voor- en achterzijde elkaar niet beïnvloeden, dus wanneer de beelden elkaar niet 'raken', dan is aan beide kanten een indruk te maken zonder de toepassing van duplexen, in veel gevallen zal het dus lonen je ontwerp op deze manier in te delen.

Duplexen

Wil je dat kaarten aan beide kanten een ingedrukt beeld hebben dan is er de mogelijkheid tot duplexen, beide kanten drukken we dan op losse vellen papier welke we later verlijmen tot één vel.

De mate van indruk moeten we verdelen over de twee helften van het papier, zodoende heb je met deze methode nooit een 100% indruk. Wanneer we de kaartjes dikker maken zal logischerwijs de indruk ook dieper worden, de afweging tussen mate van indruk en dikte van je kaart is afhankelijk van je voorkeur.

Pregen

Wil je beeld omhoog brengen dan gebruiken we de preeg-techniek. Het beeld wordt van achter naar voren gedrukt door twee in elkaar passende drukvormen. Aan de achterzijde van je kaart ontstaat dus een verzonken beeld in spiegelbeeld. 

Contact
opnemen?

Letterpresswinkel

Mosterdmolenweg 5-D

3417 XM Montfoort

+31 (0)348 - 50 62 65