Ruim 10 jaar ervaring in letterpress drukwerk

Snelle levering door eigen productie

Gratis professionele Ontwerp check

Foliedruk

Wat is foliedruk?


Foliedruk is de meest luxe afwerking die we maken, het geeft de kaart een heel rijke uitstraling. Folies zijn verkrijgbaar in diverse kleurpigmenten en in metallic kleuren zoals goud, koper en zilver.

Een groot voordeel van werken met folies is dat ze een heel goede dekking hebben, het geeft de mogelijkheid om lichte kleuren op een donkere ondergrond te drukken, iets wat met een inkt niet haalbaar is in letterpress.


Ontwerp advies bij je keuze voor foliedruk

Kies je voor een kaart met foliedruk dan is het extra belangrijk dat je het ontwerp zoveel mogelijk in lijn maakt met het template. Het template is namelijk gemaakt voor de techniek, het heeft de juiste lettergroottes en layout om een perfecte afdruk te kunnen maken. Wijk je erg af van het template bij het ontwerpen van je kaart, dan is het verstandig vooraf even je ontwerp te laten zien, samen kunnen we dan eventuele problemen vast oplossen. Doe dit ook zeker even als je zelf je ontwerp maakt buiten de webshop om. 


Foliedruk is duurder dan drukken met inkt

Dat komt voornamelijk door de speciale drukvorm die nodig is. De drukvorm voor foliedruk moet gegraveerd worden uit metaal, dat gebeurd deels machinaal en deels handmatig. Deze metalen drukplaten zijn nodig omdat ze in de machine verhit worden, tot wel boven 100 graden. Door de hitte wordt de lijmlaag in de folie geactiveerd en blijft de folie aan het papier kleven op de plek van de afdruk.

Je kunt je voorstellen dat deze drukplaten meer tijd vergen om te maken, daarom zijn deze drukplaten een stuk duurder dan een kunststof drukplaat die we gebruiken voor drukken met inkt. In tegenstelling tot veel andere bedrijven gebruiken wij uitsluitend de állerbeste gegraveerde drukplaten op de markt, alléén met deze drukplaten kunnen we de hoge kwaliteit behalen die we nastreven. Ga nu aan de slag met onze unieke letterpress kaarten!

Letterpress Geboortekaarten                  Letterpress Trouwkaarten