logo-letterpresswinkel

Over ons

Ervaring

Liefde voor het vak. Dat is voor ons het belangrijkste. Liefde voor de boekdrukkunst en liefde voor ambacht. Wij vinden het fantastisch om bezig te zijn met het creëren van speciale producten. Wij begeleiden je van ontwerp tot het eindproduct, zodat wij zeker weten dat jij blij bent. En als jij blij bent, dan zijn wij dat ook.

Het is de passie voor ons werk die ervoor zorgt dat wij dit al sinds 1882 mogen doen. Deze passie is van generatie op generatie doorgegeven, net als de kennis en ervaring. Deze vaardigheden zetten wij nog dagelijks in om voor u het meest bijzondere product te maken.

 

Groepsfoto_Folie_3731_zw_bew (Klein)

Geschiedenis van Letterpress Winkel

Letterpress Winkel is onderdeel van De Bink in Leiden. De Bink begon 140 jaar geleden met één kleine drukpers. Dat was in de tijd dat je nog 100 visitekaartjes kon kopen voor 60 cent. De (Heidelberg) degelpersen zijn bij De Bink altijd blijven staan. Niet voor de sier, maar om echt te blijven gebruiken. Met speciale ‘oude’ druktechnieken zoals preeg, stans of foliedruk krijg je overigens een prachtig resultaat. Vandaag de dag wordt er bij De Bink nog dagelijks gedrukt op deze persen. En sinds 2020 worden ze ook gebruikt voor de geboorte-, trouw- en visitekaarten van Letterpress Winkel. Dat jaar nam De Bink Letterpress Winkel over van André.

André is ontwerper en de oprichter van Letterpress Winkel. Hij begon in 2010 met één Heidelberg degelautomaat in een lege hooischuur. André is zijn passie gevolgd en hij moest ergens beginnen. André: “Ik kon ontwerpen en het vervolgens ook zelf maken. Geweldig!” Letterpress had zijn hart gestolen! Beetje bij beetje kreeg hij het drukkersvak beter onder de knie en al snel wisten mensen hem te vinden voor geboortekaarten en trouwkaarten.

Hoewel André zijn hart nog steeds bij letterpress ligt, dienden nieuwe kansen zich aan in de vorm van 3D-print. Dit project werd in combinatie met Letterpress Winkel wel heel veel werk. Daarom koos hij ervoor om op zoek te gaan naar iemand aan wie hij Letterpress Winkel met een gerust hart kon overdragen. En zo kwam hij terecht bij De Bink, waar ambacht minstens net zo belangrijk is als bij Letterpress Winkel.

“Bij De Bink zijn we trots dat we dit levenswerk van André voort mogen zetten. We hopen nog veel mensen blij te kunnen maken met bijzondere letterpress-kaarten!”

Ons team

Team Letterpresswinkel

Jurrien-bakker-letterpresswinkel

Jurriën Bakker

Met de paplepel ingegoten

Met Jurriën heb jij het meeste contact. Hij begeleidt jouw order door ons bedrijf en zorgt dat alles goed verloopt. Jouw product is bij Jurriën in goede handen, hij is immers van huis uit al bekend met alles wat grafisch is. Zijn ouders hadden namelijk een handelsdrukkerij, waar hij als klein kind al veel tijd doorbracht. “Het leukste aan mijn vak vind ik het contact met onze klanten en dat we samen met elkaar de mooiste dingen creëren.”

Leroy-monster-letterpresswinkel

Leroy Monster

“Ik hou gewoon van inkt”

Leroy is jouw aanspreekpunt als Jurriën niet aanwezig is. En met zijn 15 jaar ervaring zit dat echt wel snor. Leroy heeft iets met inkt. Dat is in een oogopslag te zien: hij is bedekt met tatoeages. Ook op professioneel gebied houdt Leroy zich er dagelijks mee bezig. Hij begon als stagiair in de drukkerij van Piet van den Ende en ontwikkelde zich tot allround ordermanager. “Het blijft leuk om samen met ons team iets bijzonders te maken voor onze klanten.”

Trudie-brandse-letterpresswinkel

Trudie Brandse

“Door mijn aderen stroomt inkt in plaats van bloed.”

Trudie is altijd druk met papier. Ze heeft een grafisch hart en is al jaren werkzaam in de grafische industrie als productspecialist. Ze adviseert vanaf het allereerste begin: van ontwerp tot het eindresultaat staat ze voor je klaar. Trudie: “Papier is een gevoel. En samen met foliedruk, preeg of letterpress wordt het een beleving. Wat mij betreft is het de ideale combinatie.”

Team-letterpresswinkel

Team Letterpresswinkel

Jong geleerd is oud gedaan.

Koen, Desmond, Michel, Piet en Reinier zijn de technische mensen. Zij maken ideeën letterlijk zichtbaar en wat letterpress dat extraatje geeft ook voelbaar. Deze grafische toppers kan je niet blijer maken met het produceren van mooi ambachtelijk en uitdagend drukwerk. Deze mannen maken echte liefde voor het vak zichtbaar door een zo’n mooi mogelijk product te kunnen afleveren.