Beste lezer,


Tot en met 7 februari ben ik aan het genieten van mijn vakantie.


Ruim 6 jaar geleden startte ik mijn ambachtelijke drukkerij, Letterpress Winkel. In die 6 jaar heb ik, met heel veel plezier, hard gewerkt aan het succes van het bedrijf en het maken van mooi ambachtelijk drukwerk. Maar er is een tijd van werken en een tijd van ontspannen, ik vond het de hoogste tijd worden om de drukpersen even met rust te laten en wat meer van de wereld te gaan bekijken!


Bestellen in de webwinkel
Ook tijdens mijn afwezigheid is het mogelijk je kaartjes te bestellen via de webwinkel, mits deze na 8 februari gemaakt kunnen worden, dan ben ik weer terug om het allermooiste letterpress-drukwerk voor je te maken!


E-mails
Stuur je mij een bericht of aanvraag dan bestaat de kans dat jouw e-mail zal worden opgeslokt in een grote oceaan van e-mailgeweld met als gevolg dat je e-mail helemaal niet beantwoord zal worden, en dat wil je natuurlijk niet! Daarom stel ik voor mij een bericht te sturen ná 1 februari, zo weet ik dat je bericht nog steeds actueel is als ik weer terug ben op 8 februari! Mailen kan naar mail@letterpresswinkel.nl


Waneer het écht niet kan wachten!
Vanzelfsprekend heb ik wel een telefoon bij me en ben ik in de gelegenheid om te reageren als dat nodig is. Als je van mening bent dat jouw bericht écht niet kan wachten, e-mail dan naar andre@letterpresswinkel.nl, deze mail zal ik met enige regelmaat wél lezen en beantwoorden als dat nodig is!


Heel graag tot ziens in februari!


Groet!
Andre - Letterpress Winkel

Pregen

Pregen is een techniek om een beeld van reliëf te voorzien, het kan zowel opwaarts als inwaarts reliëf creëren. Omdat wij hoofdzakelijk de letterpress-techniek toepassen (een inwaarts reliëf) maken wij door te pregen vrijwel altijd een opwaarts reliëf, het beeld komt daarmee op het papier te liggen.

Het verschil tussen letterpress en preeg zit voornamelijk in de drukvormen. Pregen gebruikt twee vormen, de zogenaamde patrijs en matrijs, met andere woorden, een stempel en een tegenvorm (contra).

De patrijs en matrijs passen precies in elkaar, beide vormen worden in de machine geplaatst, een precisiewerkje. Het papier wordt om de preeg te maken tussen de beide vormen geperst, zo ontstaan een opwaarts beeld aan de voorzijde en een verzonken beeld aan de achterzijde.

Contact
opnemen?

Letterpresswinkel

Mosterdmolenweg 5-D

3417 XM Montfoort

+31 (0)348 - 50 62 65